Pastile fără zahăr

Idioata

sad-music

Și pe când toate păreau puse la cale – casă, masă și trei băieți sănătoși, doar să începi să te bucuri de tot ce ai, veni năpasta. De când începuse să se simtă tot mai însingrată, nu mai conta deja. Cert este că atunci când a deschis larg ochii, era deja prea târziu. Soțul ei se iubea cu alta. Cu contabila firmei pe care o deținea. Sub nasul soțului ei, care era și el angajat, doar că în biroul alăturat. Apoi l-au mutat cu un etaj mai jos. Ca să nu mai fie atât de dificil să se ascundă.

Colegii vedeau. Colegii știau. Colegii șușoteau. Dar tăceau.

Ea deschise cu putere ușa și năvăli în birou. Toată furia și-o năpusti asupra lui. Nu, nu a soțului ei, ci asupra soțului amantei: ”Ești prost?! Tu chiar nu vezi ce se petrece sub nasul tău, aici, la serviciu?! Cât de chior poți fi să nu observi? Sau te lași călcat în picioare ca o cârpă, doar pentru că el este șeful tău? Nemernicule! Din cauza ta mi s-a ruinat familia! Trebuia să îți ții nevasta în frâu!”

El a privit-o lung și cu dispreț. ”Nu! Din cauza ta nu voi mai avea nici eu de azi înainte familie. Pentru că ai tu gura mare. Era cum era.  Și fiica mea era sărutată seara de ambii părinți înainte de culcare. Ai stricat totul. Cară-te de aici. Cine dracu te-a pus să ridici scandalul? Idioato!”

În acest timp, amanții își sorbeau cafeaua de dimineață în biroul de mai sus…

 

 

 

Un gând despre „Idioata

  1. O relatie de casatorie e o conventie incheiata cu pecetea unei institutii de stat sau religioase, unde oamenii decalara ca se iubesc, numind astfel niste reactii chimice necontrolate si in basa carora iau decizii impulsive, de moment… apoi apar certuri, declaratii pe care cred ca e bine sa le faca… In fine oamenii icept a suferi si nu inteleg de ce. In situatia descrisa mai sus, personajele habar nu au ce sa faca, striga, se macina, crezand ca altcineva e vinovat, altul sau alta dar nu acel Eu insumi/insami despre care nu avem habar de cele mai multe ori si nu cunoastem cum sa procedam ca ne intelegem…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s