Hoinar-hoinărel

Prima lună englezească

21731565_10214284717210602_1351212089768402628_o

Dacă vă gândiți să plecați în Anglia sau poate doar sunteți curioși, așadar: bilanț după o primă lună englezească.
1. Din start știu că primele impresii sunt apoi răsturnate de experiențele ulterioare, și totuși…
2. Robinetele separate de apă caldă și rece dau bătăi de cap, dar te acomodezi în timp;
3. Prizele sunt o pacoste mai ales dacă ai adus mai multe aparate electronice de acasă. Soluția optima – prelungitoarele cu cât mai multe găuri: în cazul dat ai nevoie de un singur adaptor pentru el, iar apoi introduci ps4-l, televizorul, pianul, laptopul și placa de păr în acesta. Altfel poți să îmbătrânești așteptând până toți copiii își vor termina de încărcat telefoanele și tabletele. Rezolvat.
4. Politețea oamenilor – mereu prezentă. Mai am de învățat.
5. Bătrânii sunt îngrijiți și își trăiesc frumos anii. Fețele lor sunt mai fericite în comparație cu acritura mea, mai ales de dimineață.
6. Cărucioarele pentru copii pot fi și rupte din filmul cu Lego – cu trei secțiuni transformabile pentru 3 copii cu vârste diferite. De ce nimeni nu mi-a zis de ele acum mulți ani în urmă?
7. Cărucioarele pe rotile pentru cumpărături nu sunt doar pentru bătrâni. Ci pentru femei care își respectă coloana. Aici chiar am picat examenul.
8. Am identificat anumite grupuri de emigranți – dar aici încă studiez atent. Profit că nimeni încă nu știe că vorbesc româna. Aoleu, câte mi-e dat să aud!!!!
9. Mersul pe jos face bine. Pentru articulații, dar mai ales pentru creier. După nouă ani am coborât din mașină și descopăr pământul. Cu flori și ierburi ciudate, cu tufe și poame colorate. Simt mirosul orașului și al oamenilor. Și evident că fac poze – multe-multe!!!
10. Probabil că sunt ciudata cartierului, nou venita (cu toate că aici suntem tare multicolori toți). Mereu cu căciulița, că mor de frig, când ei îs încă în sandale, care face poze la tot ce vede, urmând același traseu zilnic, cu căștile-n urechi ”sunt singur pe drum..dum-dum-dum…” și cântând la câte un refren din toți plămânii. Dar…i-aș sfătui pe toți să revizuiască punctul unul. E valabil și pentru ei 🙂

PS. Am uitat de ploaie. Pe aceasta trebuie să o înfiezi – altfel nu ai cum 🙂
Have a good weekend!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s