Pastile fără zahăr

Mama

1 Изображение 001

Știu că ai avut o sarcina grea cu mine și că medicii au întrunit consiliul de două ori, ca să renunți, pentru că riscai mult prea mult. Știu ca m-ai născut în vremuri grele pentru toți, dar am avut cele mai frumoase rochițe și paltoane, cusute, răscroite și împletite de tine. Iar tu erai mereu elegantă, aranjată și ai fost pentru mine un etalon de femeie. Puternică. Pentru că la ai tai 33, atunci când era sa te pierdem, nu te-ai lăsat. Nu ne-ai lăsat. Și ai mers înainte. Cineva acolo sus a știut că nu ne vom descurca fără tine. Ești ca o sursă de energie, de putere și de forță, camuflat atât de bine într-un chip firav de femeie.

Sper că a ajuns cadoul meu la tine. Nu știam ce sa iți ofer azi. Și ți-am împletit eu, la rândul meu acuma, o plăpumioară – simbol al grijii mele de fiica. Am împletit-o, despletind atâtea amintiri și gânduri cu tine. Vechi și frumoase, mai noi și mai triste. Despre copilărie, când ți-am ars bluza preferată. Despre ziua în care am absolvit liceul și mi-am pus prima și  ultima data unghii false, și despre noaptea în care te-am făcut prima data bunica. Despre serile cu ceai de la Chișinău, cu poveștile tale despre Paicu și păpușa furată, despre diminețile cu cafea din Mallorca, în care am descoperit copilul din tine și am râs cu hohote. Dar și despre zilele chinuitoare din spital și despre acea noapte, în care ne-am cuprins și ne-am promis să nu plângem. Pentru că plecase tata. Pentru că trebuia sa fim tari.

Ce să iți mai spun decât că, acuma, cu trecerea anilor, îmi dau seama cât de mult contează să ai mamă. Și mai ales un ca a mea. O inima mare. O luptătoare. O învingătoare. De aici, de pe malul Someșului, astăzi voi lansa un lampion în cinstea ta, ca să zboare printre amintiri și gânduri, către tine. Te iubim!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s